Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова изпрати за пета поредна година националния „Отбор на надеждата” на световното първенство по футбол за бездомни хора. Тази година за Мондиала в Глазгоу, който ще се проведе от 10 до 16 юли, ще заминат рекорден брой жители на София. Шест от осемте национали – Румен Янков, Христо Симеонов, Емил Симеонов, Кирил Огнянов, Фидан Фиданов и Найден Найденов, живеят в незаконни сгради в столичния квартал „Факултета”. Другите двама състезатели Марин Илиев и Гюксел Атанасов са от Пловдив. „Радвам се, че имам възможността за пети път да пожелая успех на момчетата, които ще представят България на световното първенство по футбол за бездомни хора. Миналата година младежите от „Отбор на надеждата” завършиха девети от 47 състава. Пожелавам на играчите тази година да подобрят и това отлично представяне”, каза кметът на Столична община.

Всички футболисти получиха от Йорданка Фандъкова поименни грамоти за участието си в проекта „Отбор на надеждата” и фланелки за свободното време с герба на Столична община и логото на „София 2018 – европейска столица на спорта”.

За първи път на церемонията по изпращането кметът на София покани и представители на корпоративните партньори на „Отбор на надеждата”. Генералният спонсор на проекта „Теленор” беше представен от главен директор „Корпоративна политика” на компанията Ясен Гуев, а от „ЕКО България” събитието уважи изпълнителният директор Георги Деянов. След края на церемонията Деянов подари на всички момчета от отбора красиви спортни сакове.

Същевременно Йорданка Фандъкова получи от мениджъра на „Отбор на надеждата” Виктор Кирков топка с подписите на момчетата от тима.

Националите заминават за Глазгоу в петък сутринта, а първият им мач от Мондиала е в неделя следобед срещу състава на САЩ.