Ботев Ихтиман записа класна победа у дома над гостите от Банско с 3:0 в двубой от 3-ия кръг на Югозападната Трета лига. Головете за успеха реализираха Владимир Каптиев на два пъти и Кристиян Димитров.

Мачът започна равностойно като гостите от Банско дори на два пъти излизаха на голови позиции пред Радев, но гол не падна. 

Ботев откри резултата в 15-ата минута след интересна атака при която Каптиев реализира. До почивката и двата тима опитваха атаки към съперниковите врати, но нямаше точен завършващ удар. Топлото време - температура от 32 градуса допълнително затрудни играчите.

През втората част с отлично воле от далечно разстояние Каптиев реализира втория си гол в срещата и успокои домакините, които до края на двубоя реализираха и трети гол чрез Кристиян Димитров.

Така със 7 точки от 3 мача съставът на Валери Свиленов дели 2-о - 7-о място заедно с тимовете на Чавдар Етрополе, Кюстендил, Марек Дупница, Оборище Панагюрище и Беласица Петрич.

В следващия 4-ти кръг Ботев гостува на Гранит Владая, а в петия приема друг новак Левски Чепинци, а апетитът на ръководството е тимът да се бори за първата позиция, а с оглед и на хомогенния състав това може да стане реалност. Банско е домакин на Пирин Разлог в четвъртия кръг, който е на 29 август.