Отборът на Кюстендил победи с минималното 1:0 Ботев Ихтиман в гостуването си от 23-ия кръг, който се изигра днес. 

Гостите имаха доста чисти голови положения пред вратата на съперника, но вратарят Дончев и защитата пред него действаха добре до 34-ата минута на срещата.

До нея Ботев се справяше с неспирните атаки на гостуващия тим, но тогава направилият отличен мач вратар сбърка при една ситуация и Виктор Атанасов на празна врата прати топката в мрежата. 

На почивката треньорът на домакините Валери Свиленов чрез смени опита да раздвижи играта на тима, но след няколко атаки чрез Атанас Курдов, който отправи два безопасни удара, играта на домакините не предложи опасности пред съперниковата врата. Вратарят на домакините Дончев на няколко пъти трябваше да демонстрира качествата си, за да не допусне нов гол във вратата си и съумя да го стори.

В крайна сметка успехът бе под №19 за “сините”, които останаха на четвърта позиция с 58 точки на Югозапад. Тимът от Ихтиман остава девети с 34 точки.

Кюстендил приема в мач от 29-ия кръг в събота Надежда Доброславци, а Ботев отново е домакин, този път на Сливнишки герой Сливница.