Рекорден брой участници бележи 7-ото издание на футболния турнир за фенове Каменица ФЕНкупа`09. Финалът този уикенд на „Спортна София” събира 11-те регионални шампиони плюс завършилият на второ място в квалификациите в столицата.

12-те отбора започват надпреварата в събота, за да излъчат победителя в неделя преди мача ЦСКА- Левски. Шампионът от 7-ото издание печели уникална купа плюс пътуване до Англия за мача Манчестър Юнайтед - Астън Вила през декември. Усилията на терена си струват, някои от по-амбицираните отбори дори са на лагер, твърдят слухове.

„Тази година организацията и емоциите в цяла България бяха страхотни. Всяка година се опитваме да подобряваме качеството на турнира, да подсигурим хубави терени и професионални съдии. Прехвърчаха искри на моменти, но това е нормално за футболните фенове. Хубаво е, че след мачовете всички бяха отново приятели и пиеха бира заедно. За мен ФЕНкупата е с особен емоционален заряд, започнах като участник, а след това бях вече на работа при организаторите. Искам да успокоя всички, които са изпитали удоволствие от участието си или тепърва планират да се присъединят към нас, че и догодина ще има ФЕНкупа, вече работим по проекта”- казва пред Гонг Кирил Глушков /мениджър събития към Каменица/ или по-известен като Кико по футболните терени.

Турнирът за спортни журналисти плюс състава на организаторите обещава да е също атрактивен. Четири отбора - на радиата, телевизиите, печатни и интернет-издания заедно с отбора на Каменица ще премерят сили преди големия финал на феновете в неделя.

Представителите на Гонг са без контузии, тренират всеки ден, и въпреки многото професионални ангажименти ще играят на ниво, обещава мениджърът Иво Йовчев.