Футболистите на Карнобат вече са само на точка от влизане в топ 3 на временното класиране, след като се наложиха с 4:1 над Раковски, в двубой от 15-тия кръг на Югоизточната Трета лига.

Момчетата на Георги Калоянов вече са с 30 т., а пред тях е Борислав Първомай с 31 т. Лидер в таблицата е Арда Кърджали с 42 т., следван от Загорец Нова Загора с 38 т.

На пръв поглед карнобатлии не се затрудниха особено срещу Раковски, а четирите гола са атестат за игровото превъзходство на победителите в срещата.

Головият рецитал започна сравнително рано. Живко Димов още в 3-ата минута бе точен за 1:0, след като се разписа с удар от границата на вратарското поле на Раковски. Атаката мина през продължително разиграване на топката около наказателното поле на гостите.

В 15-ата минута Митко Митев попадна в прегръдките на своите съотборници, когато с топовен удар от 20 метра удвои аванса на домакините.

Класическото 3:0 направи капитанът на Карнобат в този мач Димитър Петров. В 26-ата минута опитният универсален играч бе най-съобразителен в наказателното поле на гостите, намирайки начин да хвърли в екстаз феновете на Градския стадион в Карнобат.

В 75-ата минута Петър Колев напомни за себе си фамозен гол от малък ъгъл. Нападателят, който кара втора футболна младост, отбеляза от малък ъгъл, почти от самата аут линия, а със своя брилянтен гол заслужи аплодисментите и на най-големите скептици, че е възможно да бъде реализирано попадение от подобна ситуация.

В края на мача, в 88-ата минута, гостите стигнаха до почетен гол от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Запрян Запрянов. Именно той записа името си сред голмайсторите в срещата, която премина повече от коректно.

Съставите на двата отбора:

КАРНОБАТ: Роман Васенев, Ангел Лазаров, Стоян Калпаклиев /50 – Димитър Иванов/, Трендафил Момчилов, Милен Стоянов, Емил Димитров, Димитър Петров /57 – Стефан Василев/, Живко Димов /64 – Ивайло Стойчев/, Митко Митев, Яни Николов, Петър Колев

РАКОВСКИ: Васил Кузманов, Ивайло Аврамов, Стоян Григоров, Георги Йотовски, Марио Иванов, Сашко Лачев /72 – Георги Мекерешки/, Стефан Рабаджийски, Запрян Запрянов, Венцислав Изевков, Петър Райков, Михаел Пърчев