И в Югоизточната Трета лига настъпи футболната пролет, а в един от двубоите от 18-ия кръг на дивизията се срещнаха Карнобат и Асеновец, които не се победиха и завършиха 1:1.

Срещата премина сравнително равностойно, като и двата отбора имаха своите шансове за победа, а равенството е плод на пропуските на двете нападения, украсено и с по една греда.

Резултатът беше открит от Ангел Лазаров, който вдигна на крак ентусиазираните фенове на домакините от Карнобат в 27-ата минута, когато завърши триходова акция, започнала от Мартин Димитров, преминала контролно през Трендафил Момчилов, за да завърши с гол в мрежата на Мюмюнов. 

Попадението вдъхнови карнобатлии за още добри атаки, но гарнирани с пропуски, които, в крайна сметка костваха трите точки. В статистиката попада и греда на голмайстора Лазаров в 52-ата минута.

Точката за гостите от Асеновград донесе именника Тодор Стоянов, който в 69-ата минута намери пролука в отбраната на Карнобат и изравни. 

Попадението даде допълнителни криле на гостуващите състезатели, които оказаха натиск, дори можеха и да запишат още един гол във вратата на домакините, но минута преди края Стоянов с глава изпрати топката в един от страничните стълбове на вратата на Роман Васенев, който се открои с много добри спасявания в мача.

Живко Димов, Мартин Димитров, Георги Калоянов и Пламен Димитров бяха сред състезателите на Карнобат, които пропуснаха да се разпишат при разигравания или удари в в близост и по посока на вратата на Асеновец.

За гостите пък освен голмайстора Стоянов, близо до гола бе и Мирослав Радев, както и резервата Ферадов.

Равенството остави Карнобат на 4-то място във временното класиране, вече с актив от 34 т.

В следващата си среща момчетата на играещия треньор Георги Калоянов ще гостуват на Свиленград. Двубоят е на 3-ти март, събота, от 15:00 ч.

Следващото домакинство на Карнобат е на 10-ти март, събота, от 15:00 ч. срещу Тунджа с. Ягода.

КАРНОБАТ: Роман Васенев, Ангел Лазаров, Милен Стоянов, Трендафил Момчилов /71 – Гюнай Христемов/, Пламен Димитров, Стоян Калпаклиев, Димитър Петров, Живко Димов, Мартин Димитров /83 – Димитър Иванов/, Георги Калоянов, Яни Николов

АСЕНОВЕЦ АСЕНОВГРАД: Халил Мюмюнов, Васил Богданов, Венко Цинцаров, Ридван Хаджифейзула, Иван Ангелов, Румен Енков /46 – Ариф Ферадов/, Хасан Мустафов /65 – Олджай Алиев/, Стоян Славков, Тодор Стоянов, Теодор Генов, Мирослав Радев /76 – Еркан Мюмюнов/