СОУ „Христо Проданов” от Карлово и СОУ „П.К. Яворов” от Чирпан спечелиха футболните надпревари за област Пловдив и област Стара Загора и продължават напред в надпреварата за голямата награда

СОУ „Христо Проданов” от Карлово спечели зоналната надпревара в Пловдив от междуучилищните футболни турнири „Купата на Coca-Cola: Движи се!“, в която се включиха общо 30 отбора. Регионалният финалист за Стара Загора тази година също е от по-малък град. Това е отборът на СОУ „Яворов” от Чирпан, който се пребори за първото място след оспорван финален мач. Всички 22 отбора от областта показаха завидни умения на терена. 

За да станe свидетел на футболното съревнование, в градовете пристигна и тийн-идолът Кристиян Костов, който стана известен с участието си в музикалното предаване X-Factor. Заедно с феновете той взе участие и в подготвените от организаторите забавления. Множество награди очакваха най-активните в спортните игри и в танцовото предизвикателство през целия уикенд.

Още четири областни града ще изживеят спортния празник, наречен „Купата на Coca-Cola: Движи се!”. Предстоят регионалните финали на територията на Велико Търново – 14 май, Русе – 21 май, Варна – 28 май, Бургас – 4 юни и София – 11 юни. Между 17 и 19 юни 2016 г. в София първенците от всички осем града във възрастова група между 12 и 14 години, както и победителите във възрастова група между 14 и 16 години ще се впуснат в битка за почетното първо място и голямата награда – посещение на четвърт финален мач на първенството EURO 2016 във Франция.

Купата на Coca-Cola в Пловдив

Кристиян Костов е едно от лицата на тазгодишното издание на турнира „Купата на Coca-Cola” заедно с Михаела Маринова, Михаела Филева и Михаил Христов. В продължение на няколко месеца, освен че ще се забавляват с феновете на стадиона, звездите ще отправят различни предизвикателства към феновете на „Купата на Coca-Cola: Движи се!“ в платформите Facebook и MySPARX.bg. Участниците, които отговорят на техните предизвикателства ще имат възможността да се борят за награди, с които да спортуват и да се забавляват. В поредното предизвикателство на турнира „7-ми кръг: Запалянкото“ поп-звездата Михаела Филева ни предизвиква да покажем уменията, които сме придобили, спортувайки. Всеки, който приеме предизвикателството трябва да изпрати снимка, видео или текст на едно своите умения. Играта е активна до 13 ч. на 26 април (вторник) на MySPARX.bg. Участниците ще бъдат включени в жребий, а късметлийте ще се сдобият с един от 12-те комплекта фланелка и шапка на „Купата на Coca-Cola”.

Купата на Coca-Cola в Пловдив

За пета поредна година междуучилищният футболен турнир ще мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Спортното състезание се организира от системата на Coca-Cola в България в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора. По традиция всички фенове на футбола имат възможност да подкрепят отбора на своето училище в онлайн платформата на турнира: www.kupata.bg.

Купата на Coca-Cola в Пловдив