Легендарният Ерик Кантона се срещна и поздрави българския национален отбор по плажен футбол, който участва в квалификации за световното първенство в Дубай 2009, които се провеждат в испанския град Кастелон дела Плана.

Емблематичният нападател на Манчестър Юнайтед изрази задоволство от добрия дебют на нашите футболисти и им пожела успех в бъдещото развитие на този спорт в България.

Нашият отбор беше в най-силната група от турнира, заедно с отборите на Италия - световен вицешампион, Украйна и Естония, които успяха да се класират след груповата фаза на турнира и продължават битката за петте квоти от европейските квалификации.

Българският отбор загуби и трите си срещи в Група D, но остави добри впечатления с амбициозната си игра и отбелязаните 7 гола в квалификационните срещи.

Голмайстори за българския отбор бяха Иво Велчев - 3 гола, Симеон Христов, Филип Попов, Стойчо Андреев и Валери Иванов с по 1 гол.

Следващата седмица от 19 до 21 юни 2009 г. в к.к. Obzor Beach Resort в град Обзор ще се проведе първият кръг от Държавното първенство по плажен футбол за мъже.

В първенството ще вземат участие шест отбора – "СА-МВР" София, "Миринекс" Русе, "Тича" Варна, "Веселите момчета" Варна, "Академика" София и Отборът на глухите в България.

Следващите два кръга ще се проведат в София на стадион „Раковски"от 24 - 26 юли 2009 г. и к.к. "Албена" на 29 и 30 август 2009 г.