Тази събота и неделя (27 и 28 юли) на стадион "Димитър Бурков" (тренировъчен терен) в Търговище ще се играят мачовете от регионалния полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2013.

Всеки от 32-та класирали се отбора от Шумен, Разград, Търговище и региона ще играе по минимум три мача, тъй като тази година схемата на регионалните полуфинали ще започне с групова фаза, вместо с познатите до момента директни елиминации.

За първи път в историята на Kamenitza Фен Купа полуфиналната фаза на турнира гостува на град Търговище, а официалното откриване е планирано за 12:00 часа в събота. В церемонията участие ще вземат кметът на Община Търговище Красимир Мирев, водещите Иво Райчев и Мишо Дюзев и местни спортни ветерани, които ще бъдат наградени за своя принос към развитието на спорта в Търговище. Официалното откриване ще бъде последвано от демонстративен мач между легенди на Светкавица и сборен отбор на Община Търговище.

Мачовете от груповата фаза ще се играят от 9:00 до 17:00 часа в събота, директните елиминации – от 09:00 до 13:00 часа в неделя, като веднага след финалния мач ще се проведе официалната церемония по награждаване на шампионите. Сред фаворитите за регионалната Фен Купа е шуменският тим на "Трите мечки" – двукратен национален шампион на Kamenitza Фен Купа през 2007 и 2010.

Двата отбора на първите две места в Търговище ще вземат предпоследните квоти за Големия финал през септември, където най-добрите отбори на България ще се борят за голямата награда за шампионите тази година – незабравимо пътуване до Рио де Жанейро и посещение на мач на култовия стадион Маракана още тази есен. За първи път в историята на турнира в тазгодишното издание голямата награда ще могат да спечелят и феновете на стадионите. Един късметлия ще отпътува към Бразилия заедно с шампионите, като ще може да вземе със себе си и още двама свои приятели. Всеки желаещ да стигне до Маракана, може да участва в специалната игра "Извърви пътя към Маракана", която също ще бъде част от програмата на Kamenitza Фен Купа 2013 в Търговище. И тази година много нови и атрактивни футболни емоции и награди ще раздадат и партньорите на Kamenitza Фен Купа - adidas, GLOBUL, Samsung и Ford Moto-Pfohe.

Акцентите в програмата за футболната фиеста на стадион "Димитър Бурков " в Търговище:

27 юли (събота)

• 09:00 – 17:10 ч. – мачове от програмата на турнира – групова фаза

• 12:00 ч. – официално откриване на турнира от Красимир Мирев – кмет на Община Търговище и водещите Иво Райчев и Михаил Дюзев; по време на откриването ще бъдат наградени местни спортисти с принос за спорта в Търговище, а церемонията ще бъде последвана от демонстративен мач, който ще противопостави тима на общината срещу сборен отбор на ветерани на "Светкавица";

• 10:00 – 16:30 ч. – серия атрактивни игри на Kamenitza Фен Купа и партньорите на турнира

28 юли (неделя)

• 09:00 – 12:00 ч. – мачове от програмата на турнира – директни елиминации, 1/8, 1/4, 1/2 финали

• 10:00 – 12:00 ч. – допълнителни серии на игрите, томболи за допълнителни награди

• 11:00 ч. – финал на "Точен шут"

• 12:30 ч. – финален мач за излъчване на регионалния победител

• 13:10 ч. – церемония по награждаване и закриване.