Футболните битки от последния регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа, който започна вчера на стадион „Христо Ботев” в Габрово, продължават с пълна сила. Голяма част от мачовете се изиграха на осветление вчера вечерта, като дербитата „на тъмно” са само едно от многото нововъведения в тазгодишното издание на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България. Под светлините на прожекторите фаворитите от ВМВ (Севлиево), МФК Булгари и Бафана Бафана записаха по две поредни победи и така вече очакват своите претенденти в елиминационната фаза. Един от най-вълнуващите мачове бе между ВМВ и ИЗНЕНАДА, който започна час преди полунощ в петък, предложи много мъжки сблъсъци и завърши с победа с 4:0 за тима от Севлиево, макар двата отбора да бяха много равностойни.

Kamenitza Фен Купа в Габрово е на тъмно, фаворитите излизат на светло часове преди финала

За първа година в Kamenitza Фен Купа отборите, стигнали до регионалния полуфинал, започват турнира с групова фаза, в която играят минимум по три мача, като най-добрите два тима от всяка група се класират за фазата на директните елиминации. С оглед на по-натоварената програма и повечето мачове, в тимовете могат да се запишат двама допълнителни играчи до общо 10 „приятели от квартала”. Новост е и голямата награда за шампионите, която се отличава от досегашните футболни пътувания в Европа с това, че ще отведе националните шампиони до далечна Бразилия и култовия стадион „Маракана”.

Точно преди да станат ясни и последните два тима с квоти по пътя към Рио, тази вечер феновете в Габрово ще станат свидетели на уникалния дебют на D2 в най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България. Момчетата от бандата ще се изправят срещу сборен отбор на местни журналисти преди полуфиналния мач за Фен Купата на Габрово. Няколко часа по-късно рокаджиите минават на музикална вълна за едночасов концерт на живо, а точно преди него е официалната церемония по награждаването на последните регионални шампиони в тазгодишното издание на Kamenitza Фен Купа.

Kamenitza Фен Купа в Габрово е на тъмно, фаворитите излизат на светло часове преди финала

На стадиона в Габрово „на светло” излязоха и многото награди, които Kamenitza Фен Купа и партньорите на турнира осигуряват за всички фенове. Любимият на феновете „Точен шут” вече очаква своя победител, тъй като за финалната серия тази вечер са се класирали точно 40 участници с точен мерник. Залогът е 365 литра бира за споделяне с приятели, а до момента едва в един турнир впечатляващата награда не бе спечелена. Най-прецизните се пробват и на Nitrocharge платформата на спортния доставчик adidas, където трябва да реализират без пропуск в подвижните футболни врати, за да спечелят оригинални раници adidas. За жалост на габровските фенове никой не демонстрира стопроцентова точност, а най-близо бяха Евгени Еленков, Красимир Станев и Йосиф Шутев с по две попадения.

В играта на GLOBUL „Бърза връзка“ футболните запалянковци спечелиха поредната порция оригинални аксесоари на „Манчестър Юнайтед“, а най-доброто време от сериите до момента бе на Георги Камбуров, който премина трасето за 4.65 секунди. Голямата награда от томболата на GLOBUL на стадион „Христо Ботев” – Samsung GALAXY S4 също очаква своя нов собственик. Феновете можеха да пробват хитовия Samsung GALAXY S4 край терените на специалния промоционален щанд на Samsung, а в играта на технологичния лидер „Силен шут” най-силният удар бе на Христо Минчев, който спря радара на 106 км/час, с което заслужи оригинална фланелка на лондонския Челси.

Kamenitza Фен Купа в Габрово е на тъмно, фаворитите излизат на светло часове преди финала

Официалният превозвач на турнира Ford-Moto Pfohe също зарадва феновете с допълнителни награди – в традиционното коментарно студио Fiesta водещите Иво Райчев и Мишо Дюзев проведоха импровизирани интервюта с избрани с томбола щастливци, а за всички имаше комплекти с подаръци. Щастливецът с голямата награда от Ford-Moto Pfohe – един SPA&test-drive уикенд за двама с осигурен автомобил, ще бъде изтеглен от водещите в ранния следобед, а и в двата дни от програмата на турнира феновете в Габрово можеха лично да се убедят в предимствата на най-продавания малък автомобил в България, Европа и света – новата Ford Fiesta, автомобилът талисман на тазгодишното издание на турнира.

Повече информация в реално време можете да получите на facebook страницата на турнира – www.facebook.com/kamenitzafancup, а всички новини до момента са достъпни на официалната страница www.kamentiza.bg/FanCup.