Монтанският тим на Еталон 05 спечели регионалния полуфинал на юбилейното издание на Каменица ФЕНкупа на стадион „Огоста“ в Монтана. На второ място се класираха момчетата от отбора на Аматьори, а и двата тима се класират за Големия финал на юбилейната Каменица ФЕНкупа през септември, когато ще се опитат да спечелят голямата награда на турнира – посещение по избор на европейско футболно дерби.

Още през първия ден на турнира миналогодишните регионални шампиони от Partizan Mramoren и класиралите се на трето място във ФЕНкупа 2011 Авангард Бойс отпаднаха от турнира – шампионите загубиха с дузпи още в първия кръг, а момчетата от Авангард стигнаха едва до втория. Въпреки това, новите претенденти, сред които Аматьори, Феърплей Мездра, Пореден опит, KOMOS и Цунами Видин показаха отлична игра и зарадваха многобройната публика на стадион „Огоста“. Над всички бяха Еталон 05, които завършиха турнира с голова разлика от 26:2, като в 4 от 5-те си мача до финала записаха „суха мрежа“.

Каменица ФЕНкупа в Монтана мина по Еталон

И по време на финала Еталон 05 запази добрите впечатления – вратарят Петко Петков спаси няколко опасни удара, а Денислав Езекиев и Ангел Ангелов свършиха страхотна работа в нападение, като последният дори откри резултата още в началото на първото полувреме. През втората част Еталон добави още един гол на своята сметка за крайното 2:0.

Шампионите получиха купата си на сцената под арката на Каменица ФЕНкупа от Кирил Глушков, мениджър събития в „Каменица“ АД, на трето и четвърто място се класираха отборите на KOMOS и Феърплей Мездра, а с индивидуалните награди бяха отличени Росен Кирчев от отбора на Крис Монтана („Най-добър вратар”), Димитър Пемперски от Еталон („Най-атрактивен състезател”) и „Инат“ от Чипровци („Най-спортсменски отбор”).

Награди бяха предвидени не само за най-добрите тимове и състезатели, но и за всички фенове. Финалистите с „Точен шут” бяха над 50 от четирите предварителни серии в събота и неделя, а Михаил Бъчварски бе достатъчно точен, за да спечели 365 литра Каменица, която да сподели с приятелите си. Стилян Богданов спечели SPA&test-drive уикенд в Банско от томболата на Ford, а другата голяма награда на стадион „Огоста” – 32-инчов цветен телевизор Samsung, се падна на Пламен Петров. Той бе един от всички над 400 души, гласували в селекцията на отбор с най-много фенове от региона. Най-много гласове в оспорваната томбола събра отборът на шампионите от Еталон, а вратарят им Петко Петков ще има щастието да спасява опасните удари в специалния „звезден мач” през септември заедно с патрона на ФЕНкупа 2012 Христо Стоичков и още една световна футболна звезда.

Каменица ФЕНкупа в Монтана мина по Еталон

Програмата на юбилейната Каменица ФЕНкупа продължава с регионалните полуфинали в Горна Оряховица следващия уикенд (22 юли – 23 юли), а всичко около тазгодишното издание на турнира можете да намерите във Facebook www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница www.kamenitzafanclub.com.