Надпреварата за регионален шампион на Каменица ФЕН Купа 2011 започна в Бургас – арена на мачовете е стадион „Черноморец“, а през целия уикенд в битка за званието „най-добър аматьорски отбор“ на Бургас ще се впуснат 64 отбора. Преди регионалните полуфинали на квалификации играха повече от 120 отбора от Бургас, Ямбол, Карнобат, Несебър, Поморие, Ахелой и Созопол. Победителят на Бургас и неговият подгласник ще мерят сили с останалите регионални първенци на Големия финал през септември. Наградата за националния шампион на Каменица ФЕН Купа 2011 са билети по собствен избор за мач на отбор от Европа. Както винаги, “Каменица АД“ покрива всички разходи по незабравимото пътуване.

Тазгодишното издание на първия аматьорски футболен турнир на България в града бе официално открито от заместник-областния управител на Бургас Златко Димитров и легендата от САЩ `94 Златко Янков. В церемонията се включиха и световната шампионка по карате Гергана Апостолова, Веселина Деведжиева, началник-отдел „Спорт“ в Община Бургас, както и легендата на „Нефтохимик“ Станчо Цонев и Янчо Патриков, заслужил майстор на спорта, европейски шампион по борба и почетен гражданин на Бургас.

По традиция веднага след официалната част се проведе демонстративен мач между ветераните на „Нефтохимик“ и „Черноморец“, ръководен от международния съдия Гергана Видова и асистент Стоян Вътев. Капитан на бившите звезди на „нафтата“ бе Станчо Цонев, а треньор на „акулите“ – Златко Янков. Цонев не само игра отлично, но и беше направил звездна селекция – сработеният му отбор победи с 3:0 след голове на Цонев и Митко Трендафилов.

Освен мениджър на загубилия отбор, Златко Янков съвместяваше функциите и на скаут на Димитър Пенев в града. Избраните от Фара ще станат ясни след финалите утре и ще имат шанса да влязат в „Звездния тим“ на Каменица, който под ръководството на Стратега ще се изправи срещу Златните момчета на България от САЩ ’94 в началото на юли на демонстративен мач в Сливен.

Както винаги, на стадион „Черноморец“ беше интересно и извън терена – в „Играй с вратаря“ стражът на „Нефтохимик“ Веско Шулев трябваше да се пребори с конкуренцията на 10 аматьора. Оригиналната топка Puma от партньора на турнира остана за Павел Вълков, който вкара на два пъти със силни и плътни удари по земята. Другата традиционна игра за феновете „Точен шут“, която дава една от най-щедрите награди в цялото първенство - 365 литра Каменица, също се радваше на огромен интерес и за неделните финали се класираха близо 50 човека.

Шампионът на Бургас ще бъде известен след финалния мач, който започва утре (26 юни, неделя) в 12.30 часа. Награждаването на Каменица ФЕНкупа е в 13.00 часа. По традиция организаторите ще връчат купата на шампиона и ще отличат най-добрите в категориите „Най-добър вратар“, „Най-атрактивен играч“ и „Най-спортсменски отбор“.

Всички участници в турнира ще открият снимки и видео от своите мачове на www.kamenitzafanclub.com и официалната страница на турнира във Facebook. Всички отбори на полуфиналните срещи на турнира ще играят с екипи на престижната марка Puma. Класиралите се за Големия финал ще се борят за титлата в изцяло професионални екипи, отново осигурени от партньора на турнира. За поредна година Българският олимпийски комитет партнира на първия аматьорски турнир у нас и афишира Каменица ФЕНкупа 2011 като едно от най-важните и престижни събития в спортния календар на България.