Председателят на Дисциплинарната комисия Камен Пенков коментира решението на Изпълкома на БФС да го остави начело на тази комисия с мотива, че това е в плюс на българския футбол.

„Така е по-добре за бъдещето на футбола. Ние оставаме с нашите резерви и след разговора с президента Борислав Михайлов и с представители на Апелативната комисия получихме уверение, че за в бъдеще ще има по-голям синхрон между Дисципа и Апелативната комисия. Според нас трябва да има още една инстанция, пред която ние да излагаме възраженията си, след решенията на Апела”, коментира Пенков.

„Нов конгрес? Аз лично нямам информация, че ще бъде проведен, за да бъде променен устава”, добави председателят на Дисциплинарната комисия.

Що се касае до случая с племенника на Йордан Лечков, Пенков каза: „Смятам, че наказанието е съвсем адекватно. Аз лично се надявам Апелативната комисия да се отнесе с по-голяма отговорност при вземането на решение, защото ние сме изслушали всички страни, а също така и изпълнителния директор на Сливен се появи, който поднесе своите извинения за случилото се. Ние обаче нямахме друга алтернатива. Доказателствата сочат изцяло, че длъжностното лице не е било бутнато, а ударено.”

На въпрос за плакатите „Не на изборния туризъм”, Пенков допълни: „Аз съм откровен противник на политически агитации по време на спорни събития.”