Футболният свят почете българската легенда Трифон Ивнаов, който тази сутрин изненадващо почина на 50 годишна възраст. Бившият бранител на Етър и ЦСКА бе покосен от масивен инфаркт.

Редица медии и спортни личности от Европа и света отдадоха заслуженото на Трифон, пускайки специални материали за българина.

„Българската легенда Трифон Иванов почина на 50-годишна възраст. Централният защитник, който ще бъде запомнен със своята брада, изигра 77 мача за националния тим на своята страна. Той имаше ключова роля похода на България до полуфиналите на Световното първенство през 1994 година, а две години по-късно игра на европейските финали във Франция“, написа Mirror.

Електронното издание на BBC също отделя внимание на Иванов, цитирайки за новината Българския футболен съюз. В същото време английският вестник Daily Mail определя бившия защитник като „един от най-добрите играчи в историята на България“.

Френската авторитетна медия L'Equipe същи не подминава кончината на Иванов, като допълва, че изгрява за футбола в редиците на ЦСКА заедно със Стоичков и Лечков.

Немският Spiegel определя Трифон като „българския вълк“ и не пропуска да уточни, че бранителят е бил един от най-силните играчи на България при знаменитата победа над Германия на Световното първенство в САЩ през 1994.

Медиите в Швеция, и дори далечна Нова Зеландия, също отбелязват смъртта на Трифон Иванов.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS