През летните месеци мислите винаги са насочени към плажа. Е, когато има Световно футболът измества плажа като №1 в класацията на феновете, но защо да избираме, когато можем да съчетаем и двете?

Да, може би най-добре ще е с гледане на мачове на плажа, но има доста добър вариант и за тези, които все още не са на ваканционна вълна - Европейската лига по плажен футбол! И то с участието на националния отбор на България!

Именно на това зрелище могат да се насладят зрителите на MAX SPORT 2 в следващите три дни.

Лигата, която добива все по-голяма популярност, започна своето 21-о издание, а след чудесното представяне през миналия сезон, българският национален отбор се надява на ново успешно участие.

Като цяло у нас се наблюдава добро развитие на тази разновидност на футбола, а Европейската лига е идеалната сцена това да бъде показано.

През 2017-а "лъвовете" завършиха шести в Дивизия Б като голямото постижение бе участието на "Суперфинала" в Терацина.

Сега задачата ще е същата. Сменя се само географското положение на целта, тъй като "суперфиналът" ще бъде в Сардиния между 6 и 9 септември.

Но за да обясним как се стига до него е нужно да разясним и форматa на Европейската лига. Тя включва дивизия А и дивизия Б. В първата са 12-те най-добри отбора от Стария континент - топ 11 от 2017-а и шампионът от дивизия Б Турция.

Във второто ниво пък участниците са 15 - 13 от миналата година, дебютантът Грузия и отпадналия от дивизия А тим на Гърция.

Лигата включва общо 5 турнира като всеки отбор от първите 12 участва в по два, а тези от второто ниво, сред които и България, в един.

От всички турнири се прави общо класиране и целта е попадане в топ 8, което дава право на участие в Сардиния. Всъщност, във финалите на Дивизия Б участват отборите до седмо място, тъй като осмото е запазено за последния в горната група.

От всичко това ви става ясно, че България има само един турнир, в който в три мача да заслужи мястото си на финалите. А предпоставки затова има. Въпросният турнир е в следващите три дни в португалския курорт Назаре.

Там в група с националния ни отбор са още тимовете на Норвегия, Чехия и Андора - три отбора, които през 2017-а, за разлика от България, не стигнаха до финалния турнир! При това положение задачата няма как да не бъде първото място, което би гарантирало участие в Сардиния и възможността "лъвовете" да се борят за място в елита.

Хубавата новина е, че и трите мача ще бъдат излъчвани на живо по MAX SPORT 2. Първият е в петък от 18:30 срещу Андора, след това в събота от 16 се изправяме срещу Чехия, а в неделя от 17:15 е двубоят с Норвегия.

По същия канал ще бъдат излъчени и някои от най-интересните мачове от Дивизия А с кулминация дербито между Португалия и Испания в неделя от 21 часа.