Днес вечерта беше изтеглен жребият за второто издание на турнира под егидата на Христо Бонев. Всички тимове, участващи в надпреварата, са в Боровец и са готови за първите си мачове.

Тимът на Локомотив U17 попадна в група А с отборите на Олимпикс Ванкувър (Канада) и Септември (София). Утре сутринта е и първият мач на "черно-белите" срещу Септември от 10:30ч. Канадците от Олимпикс ще почиват в първия ден на турнира.

Хубавите условия за футбол на терените в Говедарци

източник: Валентин Грънчаров/Gong.bg

В другата група Б попаднаха тимовете на Бродарац Белград (Сърбия), Аполон Атина (Гърция) и Левски (София). Утре следобед Бродарац и Левски ще мерят сили, а гърците от Аполон ще почиват.

На финала на 29 юли ще присъства вицепрезидента на БФС Михаил Касабов и президента Петър Стоянов, като двамата са поканени лично от президента на Локомотив Христо Крушарски..

Регламент за мачовете в турнира "Христо Бонев":

Играе се в две групи по три участника. Мястото на отборите в групите се определя от натрупаният точков актив на отборите.

Играят се две полувремена по 40 минути с почивка между тях от 15 минути. При равенство в редовното време се изпълняват по 5 дузпи, при ново равенство се бие по 1 дузпа до излъчване на победител. Победителят след 11-метровите удари взима 2 точки, а загубилият - 1 точка. При победа в редовното време, победителят добавя 3 точки към актива си, а загубилият - 0 точки.

Играе се без ограничение на смените. Без натрупване на жълти картони. При червен картон, отборът на изгоненият състезател няма право да го замени с нов.

При равенство в точковият актив в групата след трите изиграни мача, се вземат предвид следните показатели:
1. Резултатът от прекия двубой
2. Головата разлика
3. Отбелязаните голове

Финал на турнира играят победителите в групите. За 3-то и 4-т0 място ще спорят заелите втори места във всяка група.