Въпреки вчерашния терористичен акт в Бургас израелските футболни отбори, които планират да проведат лятната си подготовка на територията на България, няма да променят плановете си, съобщават днес израелските медии.

Това са първодивизионните Бней Сахнин и Ирони (Рамат Ашарон), както и отбор от втора лига. Един от отборите трябва да пристигне днес. Футболистите и техните ръководители обаче до последно чакаха разрешение от Министерството на външните работи на Израел.

Вчера след обяд на летището в Бургас беше извършен терористичен акт срещу израелски туристи, като 7 души намериха смъртта си, а други 30 са ранени.

"Много съжалявам за хората, които загинаха така нелепо. И съчувствам на близките им. Но животът продължава и ние заминаваме за България, няма как да отменим лагера, заяви президентът на Бней Сахнин Шахер Халайли след вчерашната контролна среща.

"Ние сме в постоянен контакт с институциите. Няма за какво да се притесняваме за сигурността си и ще работим съобразно инструкциите, които са ни дадени, коментира пък треньорът на Бней Сахнин Шломи Дора.

Същото се отнася и за отбора на Ирони (Рамат Ашарон), където нямат съмнения, че пътуват за България.

"След вчерашната трагедия е трудно да се говори за футбол, но ние трябва да следваме нашите планове. Не сме уплашени“, коментира пък президентът на Ирони (Рамат Ашарон) Мейр Ицхаки.

Тимът от Рамат Ашарон ще се настани на лагер в Банско и ще изиграе три контролни срещи- с Пирин (Разлог), с кипърците от Аполон (Лимасол) и с Локомотив (София) преди да замине за родината си.