Съдиите Цветан Георгиев и Георги Игнатов бяха извадени от ранглистата на родните рефери, които имат право да ръководят срещи от елита. Двамата арбитри обаче ще свирят мачове от Б група през есенния полусезон, като след неговия край оценките им ще бъдат преразгледани и ако са добри, ще се завърнат в списъка. Това решение бе взето по време на заседанието на Изпълнителния комитет, което се проведе по-рано през деня в Сливен.

24 имена остават в ранглистата за ръководещи съдии, които ще се изявяват в А група. Тази ранглиста се редуцира леко, като бройката (24 рефери) е по препоръка от УЕФА.

Помощниците от Б група ще ръководят мачовете от новата създадена елитна юношеска група до 17 години. Първите 10 от реферите, които ще свирят в Б група, и имат добри оценки, при нужда могат да ръководят двубои и от елита.

В комисиите към БФС бяха направени и няколко промени. За председател на Апелативната комисия бе определен Стефан Ботев, негов заместник ще бъде Михаил Статев. Те заемат местата на ген. Веселин Бенгезов и Свилен Александров, които напуснаха постовете си. Към момента Лицензионната комисия остава без ръководител, след напускането на Петко Николов. Такъв ще бъде изпран на следващото заседание на Изпълкома.

След края на събранието, стана ясно, че футболисти, родени през 1992 година, няма да имат право да играят в елитната юношеска група, каквато идея имаше.