Този следобед ще се проведе заседание на Изпълкома на Българския футболен съюз, на което ще бъдат взети изключително важни решения за бъдещето на родния футбол. На заседанието ще бъде подадена оставка от страна на президента на централата Борислав Михайлов.

Дейностите му по всички личи, че ще бъдат поети от някой от вицепрезидентите, независимо дали временно или до края на мандата. Тъй като Йордан Лечков е кандидат за кмет на Сливен, той няма право да оглави съюза. Другият вицепрезидент Атанас Фурнаджиев също подаде оставка и Михаил Касабов става фаворит да застане начело на организацията. Днес Изпълкомът трябва да реши дали ще бъде назначен заместник на Михайлов или да има нов Конгрес.  

На събранието ще бъде изслушан и отчет за свършеното от националния селекционер Красимир Балъков. Според различни източници, ако сам не подаде оставка, бившият халф на Спортинг Лисабон и Щутгарт ще бъде освободен от поста. Под ръководството на Балъков, който оглави България през пролетта, "лъвовете" записаха едно равенство и пет поражения (голова разлика 4:18), и без съмнение оценката за неговата работа ще бъде ниска.

Сред спряганите имена за негов наследник е това на Димитър Димитров-Херо, който в момента е без работа. 60-годишният специалист вече бе на кормилото на националния отбор в периода 1998 – 1999 г. Евентуалният нов селекционер ще дебютира начело на отбора на 14 ноември в контролна среща, а три дни по-късно ще се играе последната европейска квалификация срещу Чехия.

До подадената оставка на Борислав Михайлов се стигна, след като в понеделник отборът ни претърпя унизителна загуба от Англия с 0:6 насред София, а расистките инциденти по време на мача добиха световен отзвук. Михайлов взе решение да се оттегли, часове след като оставката му бе поискана от Бойко Борисов. Премиерът бе категоричен, че ако Михайлов не напусне, държавата ще прекъсне всякакви контакти с БФС и ще спре всякакъв вид финансиране.

Вчера Борислав Михайлов категорично заяви, че няма какво да му се гласува оставката, тъй като вече не е част от БФС.