Курортът Свети Влас ще има свой стадион, реши Общинският съвет в Несебър, а изграждането трябва да започне през тази година. Планът да се построи стадиона е от 2016-а година, но работата се забави заради отчуждаване на по-голям парцел и събирането му с този на БКС, върху който ще бъде изградено съоръжението. Изграждането на стадиона би трябвало да струва малко над половин милион лева.

В момента отборът на Свети Влас играе мачовете си на изкуствения терен в Несебър и се състезава в Източната Б областна група на Бургас. До преди два сезона в Свети Влас имаше дори два футболни отбора.

Игрището е предвидено да бъде с размери на игралното поле по стандартите на БФС, УЕФА и ФИФА - 45 м. ширина и 90 м. дължина (параметри, съобразени с минималните изисквания за площ на игралното поле). Предвижда се като неразделна част от игрището трибуни за зрители в три сектора. Сектор А и Сектор В ще бъдат оформени като амфитеатрални редове върху насип за седящи зрители и там ще бъдат поставени седалки. Според проекта, Сектор Б е оформен като ВИП трибуна на втория етаж. Тази трибуна се очертава да бъде покрита. Под нея се предвижда да бъдат разположени основните обслужващи помещения - съблекални с душове и санитарен възел, тоалетни за публиката, офис, зала за фитнес и кафе-клуб.

Стадионът в Свети Влас ще допълни и без това оскъдната спортна 
инфраструктура в Бургаска област, където терените за футбол са критично малко. Освен това, местният клуб ще може да отдава съоръжението под наем на отбори, които са на подготовка по Черноморието.

Другото решение, което каса е футбола в община Несебър, е отпускането на средства за реконструкция на игрището в село Кошарица./БТА