Бившият собственик на футболния клуб Беласица Петрич Костадин Хаджииванов се намира в Макао, обяви в предаването си по радио СКАЙ гръцкият спортен журналист Кириакос Томаидис.

Според него островният град, който е със статут на специален административен район, не е подписал споразумение с Интерпол.

Това означава, че заповедта за арест на международната полиция, за която съобщи българската телевизия TV7, не е валидна там.

"Следователно, докато се намира там, Костадин Хажииванов на практика е недосегаем", каза журналистът. Той допълни, че намиращият се много близо до Сингапур град е столица на хазарта и основните доходи на неговите жители са от туризма и стотиците казина.

Кириакос Томаидис съобщи на слушателите си и информацията, според която бизнесменът от Петрич се намирал в столицата на Малайзия, Куала Лумпур, където ръководел мистериозна букмейкърска къща заедно с един от лидерите на световната мрежа за незаконни залагания Уинстън Радж Перумал.

Въпросът с уредените мачове в Гърция придобива нова динамика, след като папката за скандала бе предадена вчера на съдиите-следователи Йоргос Авгерис и Йоргос Калофонос. Съдебната преписка се състои от 25 хиляди страници и 39 хиляди телефонни разговори, записани с помощта на специалната техника на гръцките специални служби.

Според други информации, Костадин Хаджииванов е контролирал гръцката втора лига и първа лига в Македония.