Изпълнителният директор на Локомотив София Иво Тонев показа на своите футболисти как се воюва за титла. Воденият от него тим на Столична община стигна до златните медали на организирания от Министерството на физичесткото възпитание и спорта четиристранен турнир по повод инициативата „Аз обичам спорта”.

Освен „общинарите” в надпреварата участваха отборите на Министерски съвет начело с вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков и министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, на Народното събрание с лидера на СДС Мартин Димитров и сборен тим на спортните журналисти с представителите на Дарик радио и Gong.bg Иво Йовчев и Веско Вълчев.

На полуфиналите отборът на Столична община победи журналистите, а парламентаристите макар и трудно се наложиха над министрите. Последните трябваше да изпият докрай горчивата чаша, защото и в малкия финал бяха на губещата страна. Спортните журналисти биха с 3:1, а репортерът на Дарик Иво Йовчев откри резултата с красив гол с пета „стил Кристияно Роналдо”. Веско Вълчев пък съвсем отчая на вратата Дянков и Младенов. Отборът на министерски съвет видимо изпитваше проблеми в отсъствието на своя голмайстор – премиера Бойко Борисов.

С хеттрик на Иво Тонев общинарите разбиха с 4:0 тима на Парламента във финала за първото място. Спортният министър Свилен Нейков награди и четирите отбора, а купата на победителите бе връчена първо именно на шефа на Локомотив София.