Ивайло Стоянов бе назначен за четвърти съдия на финала на Европейското първенство за юноши до 17 години. В битката за златото един срещу друг застават отборите на Русия и Италия. Главен рефер ще бъде Анастасиос Сисиропулос (Гърция), а негови помощници ще са Деян Костадинов (Македония) и Ричард Стори (Северна Ирландия).

Финалът е утре от 19:00 часа българско време. На шампионата в Словакия Ивайло Стоянов записа два мача и като главен съдия. Той ръководи двубоите от груповата фаза между Русия и Украйна (3:0) и между Словакия и Швейцария (2:2).

Ивайло Стоянов хвърля жребия преди мача между Русия и Украйна.

Единият от финалистите - Русия, пък миналия август изигра две контролни срещи с нашите юноши, родени след 1 януари 1996 година. Първата проверка в Созопол бе спечелена от "сборная", а втората завърши 1:1 (гол на Чавдар Ивайлов за нашите). България (U17) записа два приятелски мача и срещу един от полуфиналистите - Швеция. "Тре кронур" взе един успех с 2:0 в Благовград и претърпя загуба с 0:1 (гол на Илия Димитров) съответно на 29 май и 1 юни 2012 г. Украйна, която спечели елитната квалификационна група, в която бяха и "лъвовете", пък отпадна в груповата фаза на Евро 2013.