Ивайло Петев е фаворит за треньорския пост в Динамо Загреб, съобщава vecernji.hr. Според информацията, българският специалист вече е пристигнал в Загреб и до часове се очаква да бъде официално представен като новия наставник на хърватския шампион.

Това бе последната ни информация по повод на бившия треньор на Лудогорец и неосъществен такъв на Левски. Потърсихме мениджъра му Венци Митов, който разкри по какви дела Ивайло е в Загреб тези дни.

„Наистина, Ивайло е в Загреб, сподели за Дарик радио Венци Митов. Той е там и е съвпадение уволнението вчера на Бранко Иванкович като старши треньор на Динамо. Просто Здравко Мамич, президентът на клуба, така е решил преди мача с холандците. Ивайло има покана да гледа тази среща, още когато бе изтеглен жребият за групата. Петев е там единствено и само да гледа този мач в четвъртък. Ако имаше нещо като подписване на договор, то аз нямаше да съм в София, а Ивайло да е в Загреб. Работим по възможността Петев да поеме чуждестранен клуб. Като има нещо, ще информираме медиите.”

Временно начело на Динамо отново ще застане братът на Мамич - Зоран, а негов помощник ще бъде Игор Цвитанович. Двамата ще водят отбора в предстоящия мач от Лига Европа срещу ПСВ Айндховен.