Юношите старша-възраст на Левски (набор 1994 г.) с треньор Викторио Павлов победиха днес убедително с 4:1 чешкия Бохемианс 1905 в първата си среща в силния международен турнир за купата на Централна и Източна Европа - CEE Cup в Прага, предаде официалният сайт на клуба. Головете за "сините" вкараха Пламен Илиев, Станислав Маринов, Цветелин Чунчуков и Мики Орачев.

В надпреварата участват 12 отбора - Левски София (България), Спарта Прага (Чехия), Бохемианс 1905 Прага (Чехия), Словачко (Чехия), Млада Болеслав (Чехия), Хайдук Сплит (Хърватска),  Вашаш Будапеща (Унгария), Дебрецен (Унгария), ФК Сараево (Босна и Херцеговина), Щурм Грац (Австрия), Университатя Клуж (Румъния) и Спартак Търнава (Словакия).

Участниците са разделени в четири групи по три отбора. Победителите в групите се класират за полуфиналите, вторите отбори ще играят за разпределението на местата от пето до осмо, а последните в групите ще се срещнат в плейофи за 9-12 позиция.

Левски е в група А, заедно с отборите Бохемианс и Сараево. Утре „сините" ще играят срещу Сараево в директен спорт за първото място в групата и при успех се класират за полуфиналите на турнира. Бохемианс вече загуби и от Сараево с 2:1.