Юношеският национален отбор на България до 17 години се класира за Елитния квалификационен кръг, след като днес в третата си среща в група 12 завърши 0:0 с БЮРм Македония. В другата среща Италия и Шотландия също завършиха наравно- 1:1, като този резултат направи адзурите победители в групата с 5 точки. България и Шотландия имат по 4, но нашите са втори заради победата в прекия двубой и се класират още днес.

Гайдарите пък ще чакат развоя на останалите групи, за да разберат дали ще продължат като един от петте най-добри трети състава. БЮР Македония остава последна с 2 точки. На стадиона в Созопол Уолъс Дъфи откри за Шотландия в 32-ата минута, но Андреа Пинамонти изравни за Италия в 41-ата. Пред повече от 1500 зрители на стадион Лазур в Бургас българската формация, водена от Викторио Павлов, показа повече футбол от гостите. До 20-ата минута нашите пропуснаха три добри ситуации чрез Иван Тилев, Ангел Бастунов и Станислав Иванов. Ферукоски и Атанасов от отбора на БЮР Македония едва в края на полувремето можеха да създадат напрежение, но вратарят Димитър Шейтанов се намеси сигурно. В началото на второто полувреме момчетата от БЮРМ опитаха натиск, но кой знае какви драми пред нашата врата не настъпиха.

Бранителят на Славия Петко Христов си заработи два жълти картона в рамките на три минути и остави нашите десет на терена, но треньорът ни Викторио Павлов реагира и пусна снажния Владислав Жиков за сметка на атакуващия полузащитник Иван Тилев. Едва тогава българите за кратко изпуснаха инициативата, но колебанието им трая кратко и в заключителните минути на срещата отново бяха по-добрия отбор, който обаче не може да си вкарва положенията.

Състав на България: Димитър Шейтанов, Георги Костов, Петко Христов, Валентин Антов, Александър Бастунов, Димитър Илиев, Кирил Николов (71- Калоян Кръстев), Иван Тилев (61- Владислав Жиков), Димитър Костадинов, Иван Митрев (41- Тони Иванов), Станислав Иванов

червен картон: Петко Христов (България)- 61-а минута

жълти картони: Димитър Костадинов, Петко Христов, Кирил Николов