Треньорът на Берое 2004 г. Радостин Александров бе на поредната си специализация в Англия, заедно с трима от талантите в беройската школа. Той заяви, че се надява отборът да участва на два международни турнира.

„С колегите от Лестър се познаваме от доста години. От времето, когато работех в Англия и имах възможност да обиколя доста от академиите тогава. Лестър бе най-близо териториялно до мястото, където живеех и имах възможност по-често да бъда там. Още от първия път останаха с отлични впечатления от мен и вече имаме много добри взаимоотношения. Така вече всяка година имам покана да гостува“, коментира Александров.

„Иска ми се и съм ангажирал много хора извън България да намерят най-добрите оферти за нас. Турнирът в Торино ни помогна много за това, че не е толкова трудно навън и не е извънземен футболът, който играят в чужбина. Трябва ни опит и самочувствие да осъзнаем всички тези неща. Надявам се този сезон поне на два турнира да успеем да отидем.  Имаме уверението за това, че „Берое“ ще получи безплатна покана и безплатен престой на турнири извън страната“, добави треньорът.

„Целите този сезон са да продължим да се развиваме Ако нашето израстване е било до една степен през миналия сезон, то със сигурност през тази година трябва да надградим поне два пъти по толкова. Дано продължим да се представяме на необходимото високо ниво. Имахме международни турнири, на които взехме участие, но там се представихме колебливо заради липсата на опит, но се надявам през този сезон пак да го направим. Искаме да се утвърдим не само в нашата страна, както успяхме да го направим, а да чуят и зад граница повече за нашия клуб.“

„И тримата юноши на Берое бяха посрещнати лично от Бил Лоу, който е главен скаут на академията на Лестър. Погрижиха се за абсолютно всичко и се отнасяха отлично с нас. Организираха специална обиколка на стадиона,  гледахме последната контрола на „Лестър“ преди началото на Висшата лига. Впечатленията от тримата са много позитивни. Особено двамата малчугани – Красимир и Монир, според главния скаут са едно ниво над играчите, които са там в момента. Монир дори отбеляза гол в контролна среща, а Краси даде асистенция за попадение“, каза още Радостин Александров.