Юношеският национален отбор на България до 18 години ще участва в един от най-престижните турнири по футбол. 

От 21-и до 25-и август момчетата на селекционера Ангел Стойков са поканени да играят в 25-ото издание на силния международен турнир "Вацлав Йежек" в Чехия.

По традиция участват осем отбора: България, Чехия, САЩ, ОАЕ, Япония, Украйна, Унгария и Словакия. Българският тим е в група със САЩ, ОАЕ и домакините от Чехия. Останалите четири отбора оформят другата група В. По регламент няма полуфинали, а всеки играе за място в крайното класиране срещу намиращия се на същата позиция отбор от другата група. 
Така последните два отбора ще играят за 7-8 място, 3-ите в групите за 5-ото, 2-ите за 3-а позиция и победителите в потоците ще спорят за трофея. Реално всеки отбор ще има по 4 мача, което е напълно достатъчно за момчетата да трупат игровма практика.

Първата среща на българите е срещу домакините от Чехия на 21 август на стадиона във Връхлаби, регион Храдец Кралове. Втората е на следващия ден на същото място срещу отбора на САЩ, а третата им среща е на 24-и август в Трутнов, на 15 километра от Връхлаби в посока словашката граница.

Лагерът на тима, воден от Ангел Стойков, започва на 18-и август, а някои отбори вече са получили покани за свои състезатели./БТА