Юношата на плевенския Спартак 1919 - Красимир Тодоров, е поканен за едноседмичен престой в английския Евертън, твърди сайтът viasport.bg. Посредник в комуникацията между двата клуба е Антъни Раво и неговата агенция "Скаутинг тийм", която организира визитата.

Красимир Тодоров е част от националния отбор за родените през 2004 година футболисти. Той взе участие в двете контроли с Нидерзаксен в София, като получи и капитанската лента на тима.

Нападателят се отличи както на лагера, така и на мачовете в Елитната група до 15 г. „Десетката” на Спартак 1919 ще пътува за Ливърпул в средата на месец май.

Интерес към него има и от други клубове които следят изявите на младия нападател.

"Още с идването си в Спартак заявихме, че целта ни е да подготвяме играчи за чужбина и да им даваме път за изява към професионалния футбол. Искаме да се отличим с работата си в школата и да постигнем нещо, което не е правено до момента у нас”.

„Методите ни на работа, културата, която сме изградили, и изискванията, които имаме към тях, са сходни с онези, които се прилагат на запад. По този начин сме уверени, че когато играчите бъдат наблюдавани, могат да се видят онези неща, които скаутите търсят, а ние като клуб сме отворени към това да съдействаме на по-големите клубове с това да ги захранваме с играчи, които са добре подготвени, спрямо техните изисквания и критерии.”

„Красимир е изключителен играч, който прави впечатление навсякъде. Поканата към него дойде преди лагера на националния отбор, но решихме да изчакаме преди да му я дадем, за да бъде фокусиран върху изявите си там.”

„Освен него, има и други момчета в школата, които са следени от представители на чуждестранни клубове, с които поддържаме близък контакт и очакваме повече играчи да излязат навън до края на този сезон", сподели директорът на школата на Спартак 1919 Радостин Александров.