Срещата от 13-ия кръг на "А" окръжна група зона Варна между отборите на Балкан (Ченге - Аспарухово) и Ботев (Брестак) продължи само 80 минути.

Причините – бой над страничния съдия от футболист и фенове на домакините. Заради това главният съдия Добрин Стефанов прекрати двубоя 10 минути по-рано. 

В 79-ата минута бранител на Брестак връща топката към вратаря с бедро след центриране в наказателното поле. Феновете на домакините и футболистите на Ченге обаче искат да бъде отсъден двоен удар, но след като не последва сигнал на рефера, търсят обяснение от страничния съдия. Двама местни бабаити слизат до тъчлинията и започват да блъскат арбитъра.

В този момент капитанът на отбора домакин Антон Петков хваща страничния съдия Христо Хаджийски за гушата и му нанася силен юмручен удар в лицето. Единствено бързата намеса на делегата и един от охранителите предотвратява линч над Христо Хаджийски, съобщиха пред Varnautre.bg очевидци. Секунди по-късно главният съдия Добрин Стефанов прекратява срещата.

След побоя Хаджийски е с видими наранявания по лицето и сътресение. Младият рефер веднага си е извадил медицинско и ще съди нападателя за нанесена лека телесна повреда.
Припомняме, че случилото се в Ченге не е прецедент през настоящия сезон.

Мачът от 4-ия кръг на първенството между Спартак Варна и Балкан отново бе прекратен заради бой между футболисти и публиката. В последствие двата тима бяха наказани от Дисциплинарната комисия на ЗС на БФС - Варна с различни санкции и с предупреждение за изваждане от групата. Твърде вероятно е след поредното провинение тимът от с. Аспарухово да бъде изхвърлен, а на останалите отбори да бъдат присъдени служебни победи до края на сезона. 

Любопитното в случая е, че съдията Христо Хаджийски е син на секретаря на ЗС на БФС - Варна Пламен Хаджийски.