Новият търг за юбилейните медали по повод 60-ата годишнина на Наско Сираков ще се проведе на 17 ноември на първата по рода си NFT платформа у нас, NFT Credo. Втората част от аукциона за сребърните артикули, изцяло посветени на голмайстор №1 в историята на ПФК „Левски“, започва на емблематичната за българския футбол дата, на която България се класира за Световното по футбол в САЩ през 1994 г. Наред с колекционерските предмети, за първи път достъпни за закупуване ще бъдат и 600-те NFT-та на Сираков от уникалната колекция „Легенди“.

Всеки понеделник и четвъртък на сайта https://nftcredo.com/ ще бъдат пускани по два медала в продажба. Началната цена на сребърните артикули със сериен номер от 11 до 20 ще бъде 1000 лева. Всяка следваща серия от по 10 медала – с номера от 21 до 30, от 31 до 40, от 41 до 50 и от 51 до 60, ще бъде с по-висока първоначална стойност. 

На първия търг през август бяха продадени два медала. Собственици на ценните колекционерски предмети станаха Иво Нишанов и Станимир Станкев. Двамата приеха новите си придобивки лично от мажоритарния собственик на ПФК „Левски“, който ги приветства в клубния музей на стадион „Георги Аспарухов“.

Наско Сираков получи от генералния спонсор на „сините“ – Palms Bet, 60-те сребърни медала по повод юбилея си. Той реши да задържи за себе си първите 10, а останалите 50 даде да бъдат пуснати в продажба на платформата NFT Credo. Бъдещите им притежатели не просто ще държат ценен артикул в ръцете си, но и ще подкрепят финансово любимия си клуб. Всички средства, генерирани от продажбата на медалите, ще бъдат безвъзмездно дарени на ПФК „Левски“.