Марк-Емилио Папазов ще смени школата на Левски с тази на италианския Пескара. Това ще стане на 1 юни, Денят на детето, когато Марки вече ще е на италианска земя заедно със своята майка Рени, бивша състезателка по спортна гимнастика.

Интересът към Марк е от близо 4 години от страна на италианския клуб. Има и други запитвания, но от Пескара са най- настоятелни и постоянни в желанието им да имат талантливият българин. Хора на високи постове в клуба са идвали да гледат талантливия футболист, а и Марк-Емилио вече е бил на два пъти в Италия за да го видят на живо от Пескара. При първият му престой той вкарва пет гола на Арсенал в контрола.

Тринадесет годишният футболист заминава, защото от Пескара се възползват от законодателството и тъй като майка му се мести да работи там, то от Левски не могат да задържат таланта. Детето и майка му са благодарни за реакцията на хората от школата. „Марки седем години е в школата на Левски, споделя майката Рени Папазова. Постигна много благодарение на хората от школата. Научиха го на много места. Направиха от него лидер и голмайстор. Завърши с купа и тазгодишното първенство, след което съобщихме на ръководството за нашите намерения да опитаме нещо ново в живота ни. Приятно бях изненадана и благодаря на шефа на школата Даниел Боримиров за доброто му отношение към Марки. Той прегърна детето ми и му пожела успех. Не е вярно,че Пескара краде Марки. Оставяме тук много приятели и някой ден може Марк-Емилио да облече екипа на Левски. Тук беше лидер, а там отива за да започне да се бори от нулата. Само да е жив и здрав.”

Самият Марк-Емилио Папазов е леко смутен от предстоящото пред него, но е готов да се пребори и с новите предизвикателства. Той ще завърши тук 7-и клас и освен с футбол, в Италия ще трябва да се доизучи. От близо година с майка му учат италиански език.

„Аз чета много Gong.bg и искам чрез вас да благодаря, освен на господин Боримиров, също така на моя треньор Красимир Петров и на всички момчета от набор 2003 от школата на Левски. Всички ми пожелаха успех и здраве. Не е лесно да се разделя със сегашните ми приятели, но се надявам футболът пак да ми помогне да намеря нови приятели и в Италия. Не знам какво ще ми е бъдещето, но бих бил щастлив да играя някога за първия тим на Левски. Ще е сбъдната мечта.”

Марк-Емилио и майка му харесват испанския футбол, но по- скоро симпатизират на отделни играчи, отколкото на някой от грандовете Реал или Барса. Дали пък пътят към Испания не минава за българският талант през Италия. Само времето ще покаже …