"Синята" легенда Христо Йовов, ще играе за Левски Чикаго на финалите за националната купа на САЩ в Детройт на 18 и 19 август.

Връзката с бившия национал направи Националният клуб на привържениците на Левски София в Северна Америка.

"Няколко човека сме в управата на фен клуба и на отбора и се чудехме как да дадем повече самочувствие на играчите в предстоящите мачове за националната купа. Треньорът Пламен Бежански даде предложение да поканим футболист от България, а Георги Георгиев от управителния съвет на фен клуба покани Ицо Йовов. Бижутерът се съгласи веднага и вече го чакаме в Чикаго, заедно със съпругата му. Спонсорът на Левски Чикаго - г-н Михаил Михайлов - беше така добър да поеме разходите за самолетните билети", коментира президентът на Националния клуб на привържениците на Левски София в Северна Америка - Борислав Зарев.

Тази година Левски от Чикаго стана за втори пореден път шампион на щата Илинойс, при над 30-годишните.

Успехът в Илинойс класира българите на турнира на Среднозападните щати във Форт Уейн, Индиана. "Сините" вдигнаха и тази купа, която е печелена само веднъж в същата възрастова група от българския отбор - Славия, като домакин през 2007 г. в Чикаго. 

В Детройт ще се срещнат шампионите на четирите региона, под шапката на Американската Сокър Асоциация. 

В петък вечерта, на 18 август, от 9:00 ч., в "Ънлимитед Сокър Аренас", в предградието Понтиак, Левски Чикаго играе полуфинален двубой срещу шампиона на регион III Спортинг Шарлът от Северна Каролина. При успех, на другия ден в 18.00 часа на същия стадион "сините" ще срещнат  победителя от другия полуфинал - трикратния шампион на САЩ - Кристос Мериленд срещу перуанския Торино.