В сряда Васил Божков официално заяви, че се отказва да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз, въпреки че се смяташе, че именно той ще бъде един от главните претенденти за поста.

В интервю за „Дневен Труд” шефът на Нове Холдинг мотивира и своето решение, като сподели: „Не виждам широка обществена подкрепа за моята кандидатура. Кой я издига. А и на този етап не виждам начин да се поправи футболът в България, не виждам пътя. Аз лично имам други приоритети”, коментира Божков.

„Аз не съм месия. Нека оставим тази месия за някой по-достоен”, допълва той.

„Не съм засегнат от нищ. Но няма нагласа в държавата, няма нагласа в обществото, самите собственици на клубове не искат нищо да променят, как тогава ще се получи”, продължава бившият президент на ЦСКА.

„Формула има. Може да се излезе от тресавището. Но, докато във футбола има хора, които са там само, за да живеят от футбола, нищо не може да се промени. Футбол не може да има. Какво значи някой да се тупа в гърдите: Много сме дали на футбола. Ами колко са взели и колко продължават да вземат – защо това не го казват. Можи е време във футбола да отидат хора, които искат да дадат на футбола, не да вземат от него. Поне временно. Но аз нямам това време. Трябва ли да разчитаме на УЕФА и ФИФА да ни наложат някакви норми и ще оправят малките крадци в българския футбол?”, коментира той.

„Аз не искам отново да бъркам в тинята. Шест години ми стигат. Защо да го правя? Предпочитам да се занимавам с по-стойностни неща. Да стана председател на гладиаторските школи в България? Това ли ми предлагате? Съвременните гладиатори са футболистите. Футболът в България е зрелище, но пошло зрелище. То не е истинско. Но, такъв е животът! Като всичко в българския спорт. Тази страница я затварям!”, завършва Васил Божков.