Дълбоките традиции на България във футбола и възможността за разрастване на мрежата е накарало ръководството на Академията на Интер да организира първи камп на „нерадзурите“ у нас. Това призна след посещението си в София техническият директор на Inter Academy Марко Монти. Бившият защитник на италианския гранд бе в столицата по покана на Сдружение „Бъдеще чрез спорт“, което съвместно с клуба от „Сан Сиро“ ще организира първия камп на Интер в България това лято – от 10 до 15 юли в град Бяла, обл. Варна.

„През последните години Интер разрасна мрежата си от академии в световен мащаб. Днес можем да се похвалим с такива в Бразилия, Аржентина, Колумбия, Китай, Япония, Саудитска Арабия и още много други места. Летните кампове са част от стратегията за разрастването на тази мрежа, както и възможност за намирането на нови партньори, какъвто е случаят в момента със Сдружение „Бъдеще чрез спорт“. Спряхме се на България, тъй като това е страна с дълбоки традиции във футбола и тесни взаимоотношения с Италия“, сподели Монти.
 
„Целта тук е да пренесем методиката, начина на работа и мислене в академията на Интер. Не искаме да отмъкваме деца от България, а да им покажем как работим и как постигаме успехите си. Някои от най-добрите деца, но не само в чисто спортно-технически аспект, ще имат възможност да посетят Милано, да се запознаят с историята и традициите на Интер, да участват в специален камп и да изживеят нещо наистина незабравимо“, каза още юношата на 18-кратния шампион на Италия.
 
„За да се превърне един юноша в успешен футболист, не е нужно просто да бъде надарен технически. Трябва да притежава и необходимата отговорност не само на терена, но и извън него. Да бъде пример за останалите с поведението си във всеки един аспект. Точно това ще искат да предадат нашите треньори на всички деца, които вземат участие в кампа на Интер в Бяла това лято“, допълни още бившият защитник на „нерадзурите“. 

Припомняме, че първото издание на Inter Аcademy Camp в България ще се състои през втората седмица на месец юли – от 10-и до 15-и, в град Бяла, област Варна. Подобно мащабно събитие не е нещо ново както за китното градче на Българското Черноморие, така и за Сдружение „Бъдеще чрез спорт“ и Община Бяла. Миналото лято – от 1-ви до 6-и август, двете страни си партнираха успешно при организацията на Milan Junior Camp Бяла 2017, в който участие взеха 122 деца от страната и чужбина. 

Повече информация за събитието можете да откриете на официалния сайт на събитието – http://ftsport.org/intercamp, както и на Facebook-страницата – https://www.facebook.com/intercampbulgaria