Двама разярени футболисти от Черноморец (Несебър) биха ръководителя на отбора на Равда Любомир Даменлиев, който е кмет на курортното селище.

В неделя на градския стадион в Несебър се провежда среща от бургаската А окръжна група между отборите на Черноморец и Равда. По време на дербито Черноморец водят в резултата с 8:0, когато от 25-метров удар футболист на Равда успява да вкара гол във вратата на несебърлии. Тогава от публиката започват да подвикват и освиркват вратаря на Черноморец - Теодор Пенчев. Репклииките на феновете явно не се харесали на футболиста и той започнал да отправя обидни думи към публиката. В края на мача при резултат 13:2 в полза на несебърските футболисти, играчите на двата отбора се отправили към съблекалните. Тогава двама от футболистите на несебърския клуб, обидени от отношението на феновете и недоволни от двата гола в своята врата се нахвърлили срещу ръководителя на футболен клуб Равда – Любомир Даменлиев.

”Стана за част от секундата. Първо ме нападна играчът с номер 5 - Стоян Тенекеджиев, който ми нанесе два удара в лицето. От ударите се замаих и паднах, последваха страшни удари в кръста от вратаря на Черноморец- Теодор Пенчев. Риташе ме зверски с обувки”, каза вчера пострадалият Любомир Даменлиев. Веднага на помощ му се притекли двамата служители на РПУ - Несебър и трима частни охранители на фирма VTA-клон Несебър.

”За мен няма никакво обяснение, те водеха в резултата, мачът завърши благоприятно за тях, не съм ги репликирал, нито предизвикал”, твърди още Даменлиев.

От вчера той лежи у дома си в Равда, като целият му кръст е в кръвонасядания и отоци, обвит е в заешки кожи. Основните травми са по лицето на Даменлиев. „Чудя се защо стана това”, недоумява пострадалият Даменлиев.

Мачът е бил коректен, с добро съдийство и охрана, осигурена от полицията и частна фирма. Миналата година отборът на Равда дори ударили рамо и помогнали на Несебър, като победили отбора на Гюльовца, за да може Черноморец да се класира на първо място.

Веднага след инцидента лекарски екип оказал медицинска помощ на пострадалия. Повторните изследвания в Бургас показали натъртвания по гърба, разбита вътрешна част на устните, направени му са пет шева, има и шест изтръпнали зъба. Лекарите се съмняват за пукната челюстна кост.

Десет дни кметът на Равда ще бъде на домашно лечение и течна храна.

Той не престава да си задава въпроса защо се е случил изненадващият побой и не може да даде ясен отговор. „Ако някои хора искат да се изявяват като звезди, има индивидуални спортове като бокс, карате”, казва още Даменлиев.

Днес той ще подаде жалби в Българския футболен съюз и в прокуратурата. „Няма да оставя така нещата”, категоричен е още той. Даменлиев ръководи клуба на Равда от десет години и до този момент никога между двата отбора не е имало инциденти.

”Вярвам на прокуратурата и мисля, че ще се вземе правилното решение”, казва още Даменлиев. Според него обаче може да има опит за въздействие върху разследващите органи от страна на двамата футболисти.