Квалификациите във Варна определиха 16-те отбора финалисти, които ще се състезават за титлата на града в седмото регионално издание на националния турнир Ариана Аматьорска Лига. Финалите са тази седмица между 22 и 24-ти юни. На три терена в спортен комплекс "Локомотив" непрофесионалните състезатели показаха много амбиция и желание за места на финалите, както и завидни футболни  умения.

Сред отборите, които ще играят за определяне на носителя на титлата във Варна, са Ъндър дъ гън, Vladislavovo boys, Братятя, ФК Варна, Гранада, Red Partners, Титаните, Любимец 13, Организиран хаос и др.

Близо 1700 аматьори футболисти от 165 отбора се пуснаха в спортен комплекс „Локомотив” в битка за титлата в морската ни столица. Футболните легенди Стефан Богомилов и Тодор Марев откриха надпреварата, като изпълниха символично центъра в първия мач между отборите на „Г.М.О. и“Galaxy”/ Иванов, завършил при резултат 2:0.

„Удоволствие и чест е за мен да открия отново Ариана Аматьорска Лига във Варна – турнир, който утвърждава позициите си и се превръща в традиция“, коментира Тодор Марев. Стефан Богомилов допълни: „Като представител на старото футболно поколение съм радостен, че Ариана Аматьорска Лига се случва, защото този турнир развива таланти и ни помага да станем отново футболна нация“.

За финалите Ариана ще изгради своя мобилен стадион „Ариана Арена” в центъра на Варна.Атрактивното футболно съоръжение, уникално за България и Европа, е без аналог досега в страната и разполага с изкуствена тревна настилка от най-ново поколение и трибуни за 550 души. Двата финалиста във Варна ще придобият правото да играят на големия финал на Ариана Аматьорска Лига 2012 между 6-8 юли в Пловдив.Те ще се борят за уникалната награда на Ариана – демонстративен мач срещу шампиона на България „Лудогорец”.