И легендарният бивш дългогодишен капитан на сините от Левски Елин Топузаков е голям фен на Джей Джей Окоча, стана ясно от видео, в което той участва заедно с Кирил Евтимов. 

В подобен подкаст за професионалната футболна академия “Turf Season” по време на празниците такова мнение изрази и Анатоли Нанков. Толята също посочи нигерийския техничар за свой любим африкански футболист. 

От базираната в Лагос, Нигерия, академия са останали силно впечатлени от успешната кариера на Топузаков, връх в която е участието му в групите на Шампионската лига с екипа на Левски.

Именно кадър на Топчо с легендарния Дидие Дрогба е станал причина за интереса на африканците към бившия национал. Кирил Евтимов, който често играе футбол с доскорошния асистент-треньор на националите, с радост е откликнал на техните молби за подкаст.

В него, освен всичко друго, Топузаков демонстрира и добър английски, явно шлифовал го в годините, когато игра зад граница. 

За пореден път от “Turf Season” са изпратили специални благодарности към българите и моментално са разпространили видеото по всички възможни социални мрежи.

Академията дава на талантливи млади футболисти (на възраст от 15 до 21 години) платформа, чрез която те да покажат уменията си и да им дадат възможности за футболна кариера - както на местно, така и на международно ниво. 

В периода 22-29 Януари в Дубай “Turf Season” организира кастинг за млади африкански таланти, които да демонстрират своите футболни умения и потенциал пред елитни скаути и агенти от цял свят. 

Широко известно е, че Нигерия има огромно находище на футболни таланти. Доказателство за това са петте спечелени световни титли във възрастова група до 17 г.