Столичният регионален полуфинал на юбилейното издание на Каменица ФЕНкупа, който ще се проведе този уикенд на стадион „Академик”, ще бъде истинско футболно зрелище. Турнирът ще бъде официално открит от световната футболна звезда и патрон на юбилейната ФЕНкупа Христо Стоичков, като Камата ще има и специално участие в традиционния демонстративен мач след стартовата церемония. В него предизвикателство към сборния отбор на спортните журналисти отправи тимът на Каменица ФЕНкупа и ветераните на ЦСКА, водени от легендата Ради Здравков. Спорът ще бъде решен на футболния терен пред очите на големия приятел на Каменица ФЕНкупа и треньор номер 1 на ХХ век Димитър Пенев, президента на БОК Стефка Костадинова и генералният директор на „Каменица” АД Драган Радивоевич. Шампионите на турнира пък ще получат купата си от крилото на английския Болтън Мартин Петров, който ще дойде в София специално за церемонията по награждаването в неделя.

Участието на големи имена като Стефка Костадинова, Димитър Пенев, Ради Здравков, Мартин Петров и Христо Стоичков няма да е единственият акцент в програмата – партньорите от adidas готвят забавна изненада за полуфинала на най-големия български футболен турнир за аматьори. „Звездите от квартала” и техните фенове ще могат да опитат точността на своя удар по движещите се цели върху огромен футболен симулатор. Съоръжението има въртяща се платформа и няколко отвора във формата на малки футболни врати от всяка страна, разположени на различна височина.

Предизвикателство за най-прецизните ще бъде и традиционната игра „Точен шут”, в която две майсторски попадения могат да донесат на един щастливец и неговата компания впечатляващите 365 литра бира. В програмата за София, естествено, присъстват и новите игри в тазгодишната кампания – „Бърза връзка” за специални фен-аксесоари на Манчестър Юнайтед от GLOBUL, „Силен шут ” за оригинален екип на Челси от Samsung и „Гол от центъра” за оригинални артикули на Шампионска лига и Ford. Корпоративните партньори на юбилейната ФЕНкупа – adidas, GLOBUL, Samsung и Ford Moto-Pfohe, ще разположат своите кътове на стадион „Академик” и ще помогнат за доброто настроение на всички участници и зрители с допълнителни инициативи и награди.

Както винаги, на Каменица ФЕНкупа ще бъде интересно и на четирите терена. Миналогодишните столични шампиони от Бригада отпаднаха на квалификациите и със сигурност София ще има нов шампион. В битката за престижната титла се впускат осемте най-добри медийни тима, които преминаха групите в първото издание на Каменица ФЕНкупа за журналисти през декември миналата година. Жребият определи отбора на TV7 да изиграе първия мач от петъчната програма срещу тима на „ветераните”. Другите „звезди от редакцията” в шампионата за юбилейната ФЕНкупа са тимовете на 24 часа, 7 дни спорт, БНТ, Гонг, Novsport, Ring.bg и Sportal.

Особено внимание заслужава още един от претендентите за ФЕНкупата на София – през ситото на квалификациите премина Отбора на затвора. Тимът от осъдени с ефективни присъди почитатели на футбола получи специално разрешение да участва в турнира и също ще се опита да грабне столичната ФЕНкупа. Първото предизвикателство за момчетата е в събота от 10:00 часа, когато те ще се изправят срещу отбора на dream team-Терзиев. В битката за юбилейната ФЕНкупа по традиция се пускат и десетки отбори със забавни имена – сред тазгодишните претенденти са тимовете на Новите булдозери, ФК Банкет, Шейховете, Бушменспорт и Черният балет.

Футболният празник на стадион „Академик” (на 4-ти километър, зад хотел „Плиска” и комплекса на БАН – настоящ комплекс „Академика”) е гарантиран, а петъчната програма на турнира (1 юни) включва мачове и игри от 18:00 до 21:30 часа. В събота (2 юни) мачовете са от 08:00 до 21:30 часа, официалното откриване е от 12:00 часа, а демонстративният мач ще се проведе между 12:15 и 12:45 часа. В неделния ден (3 юни) мачовете ще започнат в 9:00 часа, финалът е планиран за 15:00 часа, а официалната церемония по награждаването е веднага след него. Успех на всички участници и приятни футболни емоции на всички фенове!