Бившият футболист на Левски Христо Йовов заяви, че ако има кандидат за президент на БФС, който да представи добър план за развитие на българския футбол, би го подкрепил. Той коментира още ситуацията в Левски и шансовете на националния отбор за класиране на Евро 2020.
 
“Левски играе много добре във фаза защита, но в нападение има доста пропуски. Такава игра няма как да се хареса на публиката. Още повече, че тя често води до равенства или минимални загуби, които намаляват шансовете за титлата. Все пак има израстване, доста по-дисциплиниран е отборът, но това не е достатъчно. Това го казвам като фен на отбора”, коментира Йовов.
 
Той не изключи възможността да участва в новото управление на БФС.
 
“Не мога да кажа, че не бих се включил в управлението на футбола, но ще е много сложно. Трябва да се види какви са кандидатите, какъв е техният план за действие и дали може да се промени българският футбол. Ако има добър кандидат, който има програма за развитие на футбола ни, с удоволствие ще стана част от нея”, обясни Христо.
 
Йовов призна, че не е оптимист за класирането на националния отбор на Евро 2020.
 
“Аз съм реалист и не смятам, че са ни много големи шансовете да стигнем Европейско първенство. Не трябва да очакваме някакви страхотни неща, а да се покаже, че има шанс да се работи с младото поколение. Не съм оптимист за класиране на Евро 2020, но дано се окаже, че не съм прав”, завърши той.