ЦСКА 1948 победи Ботев Ихтиман с 5:0 в двубой от 3-ия кръг на Югозападната Трета лига. 

Официален дебют за тима от Ихтиман записа Анатоли Тодоров, който има богат опит в състави от Първа и Втора лига, но въпреки това неговите усилия, както и на съотборниците му не помогнаха на тима да вземе поне точка от тежкото гостуване в София.

Андон Гущеров откри резултата в началото на двубоя след атака в 10-ата минута. 

В следващите минути Ботев опита да овладее средата на терена, успя в дадени моменти от първото полувреме, но в 36-ата минута Томислав Павлов се разписа, след като прехвърли вратаря на Ботев - Владимир Владимиров за 2:0, а Гущеров три минути по-късно реализира за 3:0, но при атаката останаха съмнения за засада на Бонев. 

В 50-ата минута Гущеров вкара топката в мрежата, но попадения нямаше заради засада на нападателя.

В следващите минути Спас Спасов реализира нови две попадения в полза на ЦСКА 1948 при добри атаки на домакините. 

В следващите няколко минути Ботев направи две добри слизания към вратата на Бахтарлиев, но той не позволи топката да влезе във вратата му.

Така след успеха ЦСКА 1948 заема второто място в класирането с актив от 7 точки, след като Хебър победи Миньор при първото си домакинство в Пазарджик и е лидер с 9 точки.

Преди двубоя в Пазарджик двете агитки си спретнаха здрав бой.

Ботев Ихтиман е с 1 точка от трите си мача, а в следващия 4-ти кръг приема Миньор на стадион "Ботев" в Ихтиман на 2 септември от 17:00 часа.