Четвъртото издание за 2022 г. на проекта „БГ Футболни проби“, целящ да подпомогне футболисти от различни възрасти да намерят реализация и да бъдат ангажирани в професионалния или полупрофесионалния ни футбол, ще се състои в Хасково на 26 август. Инициативата, която се реализира с подкрепата на Българския футболен съюз, е насочена към играчи между 8 и 22 години, които - в рамките на един тренировъчно-състезателен ден – ще могат да разкрият качествата си и да впечатлят скаутите на водещи клубове от България и чужбина.
 
Досегашните три издания на „БГ Футболни проби“ за годината се проведоха в София, Стара Загора и Бургас, а след Хасково проектът ще гостува в още  няколко български града. Камповете, на които по традиция присъстват наблюдатели и сътрудници на клубове от водещи европейски първенства, се организират от Ивайло Крушарски и Ивана Микова, които са представители на проекта за територията на България.
 
Благодарение на „БГ Футболни проби“ от началото на годината над 45 български таланти се сдобиха с шанс да пробият на родната футболна сцена. Тренировките и мачовете в Хасково на 26 август ще се проведат на реновирания стадион „Младост“. Спортното съоръжение бе обновено благодарение на съвместна инвестиция между Българския футболен съюз и община Хасково в размер на 600 000 лв. Финансирането бе осигурено по програма Хеттрик V на УЕФА, за която БФС успешно кандидатства, както и от бюджетни средства на община Хасково. Теренът с размери 105 на 64 метра е изцяло с изкуствена настилка.