"Гунди, какъвто не го познавате!" Това е заглавието на уникална биографична книга за футболната легенда на Левски и България Георги Аспарухов.
 
"Гунди щеше да навърши 75 години на 4 май 2018 г., ако Бог не го бе прибрал толкова рано в небесния отбор на звездите - пишат авторите. - Годишнината от неговото рождение е поводът в тази книга да бъдат събрани 28 истории за големия нападател."
 
Точно колкото са годините, които Аспарухов бе на този свят.
 
Внимателно са подбрани 28 уникални авторски снимки на големия майстор в спортната фотография Петър Спасов, предоставени лично от него за изданието.
 
Историите, които ще прочетете, са събрани от авторите Елица Младенова, Георги Иванов, Добромир Добрев и Кристиан Иванов през техния журналистически път. Лични срещи с най-близките хора на Аспарухов ще го разкрият пред вас в светлина, в каквато не сте го виждали. Ще прочетете емоционален пролог от жената до него - Лита, написан специално за юбилейното издание.
 
Книгата ще има две официални премиери точно на 4 май, деня, в който се навършват 75 години от рождението на вероятно най-обичания роден футболист.
 
Изданието ще бъде представено в залата за пресконференции на стадион "Георги Аспарухов" в 16,30 ч., малко преди срещата между "Левски" и "Ботев", посветена на Гунди. От 16,00 ч. на юбилеен концерт в Музикалния театър, организиран от фенклуба на Гунди, ще се състои другата премиера.