Градският стадион в Стамболийски вече ще носи името на Георги Славков. Решението, взето с пълно единодушие от местния общински съвет, влезе официално в сила от 24 април 2015 година.

Преименуването на стадиона, на който Бенкса прави първите си стъпки във футбола, бе осъществено на скромна церемония, в присъствието на семейството, роднини и съотборници на легендарния носител на "Златната обувка".

Майката на Славков получи решението на общинския съвет, а слова по адрес на големия майстор на футбола изрекоха видните фигури от историята на Ботев Пловдив - Петър Зехтински и Иван Глухчев.

Дъщерята на Георги Славков - Десислава, също взе думата, за да изкаже благодарност от името на цялата фамилия за оказаната чест и признателността, които Бенкса продължава да получава след внезапната си смърт на 21.01.2014 година.

Георги Славков е роден на 11.04.1958 година в с. Мусомище. В ранна детска възраст семейството му се мести в гр. Стамболийски.

Там носителят на "Златната обувка" прави първите си стъпки във футбола, а години по-късно Бенкса е привлечен в школата на Ботев Пловдив, откъдето започва славния му път в най-популярната игра. В кариерата си той е играл още за ЦСКА, Сент Етиен, Шавеш, Апоел (ТА) и Нес Сиона.

Стадион "Георги Славков" е открит през 1964 година. Оттогава до момента на своето преименуване той носи името "Димитър Шакаданов". /БГНЕС