Трудно, но с много характер и борбеност, футболният отбор на Гонг триумфира с 2:1 над сочения за фаворит тим на Ринг.БГ. В двубой от 6 кръг на Макдоналдс Медийна лига, "брилянтните черни пантери" постигнаха пълен обрат, след като губеха до почивката с 0:1. За телевизионерите, които са един от най-добрите тимове в надпреварата, това е първа загуба за сезона.

Селекцията на Гонг, която продължава да пише новата си футболна история, направи стабилно първо полувреме, но миг невнимание след статично положение коства на отбора гол в мрежата на Веско Вълчев. Стражът на радиожурналистите изигра поредния си силен мач, с което даде заявка за наградата "вратар на годината". За 5 мача, Веско е допуснал само 5 попадения в собствената си мрежа - най-добър резултат от всички тимове в шампионата.

Обратът в срещата започна десетина минути след почивката, със стратегическото пускане в игра на Стефан Стоянов. Сърцатият отговорник за Левски внесе спокойствие в дефанзивен план, с което даде възможност на Румен Пенчев да изригне по лявото крило в миг на феноменална гениалност. След като надбяга всички играчи на терена, включително и съотборниците си, Румбата вкара запомнящ се гол от невъзможен ъгъл за 1:1.

Три минути по-късно, след изпълнение на ъглов удар, хитрата лисица Ясен Гинев се оказа на точното място и отбеляза победното попадение. Въпреки няколкото инфарктни момента до края пред вратата на Гонг, времето и физическите сили на Ринг не стигна за нещо повече в този мач.

Настроението след победата бе приповдигнато в съблекалнята на гонгаджиите. "Днес играхме добре, себераздадохме се и победихме", бе краткият коментар на лидера в отбора Иво Йовчев, който дълго време приемаше хвалебствия от приятели от други медии за представянето на Гонг. "Надиграхме ги тактически", коментира без грам емоция, но с леко доловима усмивка тип "Мона Лиза", единият от голмайсторите в този мач Румен Пенчев.

Ключово за успеха се оказа и решението отборът на Гонг да играе със своите черни фланелки на JOMA, които досега нямат загуба от началото на сезона.

По непотвърдена информация, "черните пантери" са получили разрешение от треньора си тази вечер да отпразнуват победата в известно столично заведение. Режимът обаче ще бъде нарушен само за кратко, заради професионалните ангажименти и натоварената програма на отбора.