Футболният отбор на Гонг завърши с победа есенния полусезон в Макдоналдс Медийна лига. "Черните пантери" ще зимуват на третото място, след като победиха с 2:1 вестник "Телеграф".

Головете за радиожурналистите вкараха Краси Илиев и Кирил Лулев, но над всички в този мач блестеше Емил Евтимов, който бе в основата на първото попадение. "Бялата Гара" в отбора на Гонг с няколко фамозни финта в средата на терена навърза половината вестникари и изведе сам по дясното крило Краси Илиев. Универсалният боец простреля с диагонален удар вратаря на "Телеграф" за 1:0.

До края на полувремето гонгаджиите диктуваха събитията в двубоя и показаха класа в разиграванията, но в завършваща фаза действаха погрешно. След разбора на почивката, последваха минути, през които радиожурналистите повече разговаряха помежду си на терена, отколкото да покажат футболни умения. Логично този хаос бе наказан с изравнително попадение.

"Пантерите" си припомниха кошмарно загубената среща с Меридиан Мач (б.р - 3:4), мобилизираха се и при една контраатака непредвидимият Кирил "Таз" Лулев промуши топката между краката на вратаря за победното 2:1. Тасманийският дявол от Драгалевци обаче се оказа верен последовател на Христо Йовов и Руи Мигел - в последната минута прати топката в коренно противоположна посока на опразнената врата, с което си навлече гнева на треньорското ръководство. „Така няма да стане”, изрева мениджърът Сашо Диков, познат и като „Малкия Хеленио Херера” и тръгна да напуска терена, преди да е свършил мача.

„Довечера правим купон за края на полусезона, но след това дупе да Ви е яко. Ще тренирате по 4 часа на ден удари на празна врата”, завърши поуспокоилият се вече специалист.