Тимът на Гонг започна с хикс участието си на коледния турнир по футбол за журналисти „Мото Пфое и приятели”. Бойната ни команда пропусна да победи колегите от 24 часа, а срещата завърши 1:1.

Двата тима се познават добре от предишните мачове по между си и не успяха да се изненадат в зала „Христо Ботев”. През първото полувреме вестникарите взеха преднина, въпреки че при головата атака, малко преди попадението, останаха сериозни съмнения за нарушение в нападение срещу бранител на гонгаджиите.

През втората част, „черните пантери”, които този път трябваше да облекат нетрадиционното зелено, съумяха да изравнят. Първо добре в противниковото поле се пребори Емил Евтимов, след което Кирил Лулев вкара за 1:1.

Тимът на Гонг стоеше по-добре на терена през целия мач, като през първото полувреме Часовете имаха един удар към нашата врата, който за съжаление влезе в мрежата. След изравнителното попадение през втората част пък гонгаджиите продължиха да натискат своя противник и само късметът спаси вестникарите от поражението.

Слабият резултат за Гонг се дължи до някъде на отсъствието на титулярния ни вратар Веско Вълчев, който е по служебни ангажименти в Порто, както и неспазването на вечерния режим на ключови фигури в отбора.

Следващият противник на Гонг в груповата фаза на надпреварата е отборът на ТВ 7, който днес взе победа с 3:1 над колегите от Меридиан мач.

Всички резултати от деня:

24-часа - Дарик 1:1

ТВ7 - Меридиан Мач 3:1

БНТ - Телеграф 8:1

Евроком - Канал 3 / Евроспорт 0:2

Диема / Нова ТВ - Новспорт 1:2

Дон Балон - Спортал 1:3

Ринг БГ - Livesport  4:0

Стандарт - БТВ 0:3