В 80-тата минута и при резултат 6:6 завърши мачът между шампионите в професионалния и аматьорския футбол в България. Срещата се игра на „Лудогорец Арена” с благотворителна цел – парите от билети, които струваха от 4 до 15 лв., отидоха за Детско-юношеската школа.

Лудогорец и Витоша Бистрица непрекъснато се догонваха в резултата, както и голмайсторите на тима – капитаните Кирил Домусчиев и Бойко Борисов. И двамата изиграха целия мач без да поискат смяна, макар треньорите да имаха право на безкрай смени и Ивайло Петев например в средата на второто полувреме пусна в игра едновременно шестима футболисти от титулярния си състав. В началото на мача бяха представени и заиграха като титуляри четирите нови попълнения – вратарят Иван Чворович и полевите играчи – Жуниор Кайшада, Франк Бургзорг и Франк Гуела. След срещата Домусчиев призна, че Лудогорец преговаря с още двама играчи, но ако договорките се провалят, това ще е окончателната селекция на тима за Шампионската лига, влизането на Лудогорец в групите той счита за постижима цел.

В шоу-мача на стадиона в Разград и Домусчиев и Борисов вкараха по 4 гола, за домакините се разписаха и Кишада и Гъргоров, а за гостите – Манолев и Шмедин.

Голова фиеста в Разград: Борисов и Домусчиев с по 4 гола

източник: снимки: Радка Минчева

Преди мача двамата братя Домусчиеви, премиерът Борисов и кметът на Разград прерязаха лентата на новия тренировъчен комплекс на шампионите. Докато го разглеждаше Борисов поне десетина пъти каза „браво” и отново повтори своя призив всички, които се наричат президенти на футболни клубове първо да дойдат да видят какво се случва в Разград.

„Не е вярно, че Лудогорец се подценява от съперниците си, на никого не му е приятно да идва тук да играе”, каза Борисов. Той призна, че и любимият му Левски е паднал, където е срещнал Лудогорец, това стана след припомняне от страна на архиерейския наместник на Разград отец Георги, че преди година и половина премиерът е пожелала на Лудогорец да влезе в А група. „Трябва да се внимава какво се пожелава”,пошегува се още премиерът.

Докато се снимаше с купите на Лудогорец ,той се похвали че тигрите от Бистрица имат три купи, обеща, ако го поканят, да дойде на мачовете на Лудогорец в Шампионската лига.

На стадиона в Разград единственото знаме, което се развяваше, бе в ръцете на министъра на транспорта, който заедно с колегите си Нона Караджова и Свилен Нейков бе част от агитката на Витоша. Разградските фенове се оплакаха, че не ги пуснали на стадиона с техните знамена, от местната полиция обясниха, че това е свързано с изискванията на НСО за сигурността на премиера.

Голова фиеста в Разград: Борисов и Домусчиев с по 4 гола

източник: снимки: Радка Минчева