Голмайсторът на Ботев Пловдив от първия полусезон в А група Емануеле Морини направи своя дебют за третодивизионния италиански Фоджа. Морини, който отбеляза 6 гола с жълто-черната фланелка този сезон, подписа преди няколко седмици с Фоджа, след като разтрогна своя договор с „канарчетата”. Днес той дебютира за новия си клуб, като се появи в 64-ата минута при гостуването на Равена, а мачът завърши 0:0. През трансферния прозорец се твърдеше, че интерес към Морини има от страна на Левски, както и на други български клубове.

В същото време друг от бившите играчи на Ботев Густав Бахонен води подготовка в Беневенто, който също се състезава в трета италианска дивизия. Според информацията обаче Беневенто все още не може да картотекира Бахонен, тъй като не е пристигнала жълтата карта на футболиста и той официално все още не е разтрогнал с „канарчетата”.

Други бивши играчи на Ботев също имат нови отбори в Италия. Алберто Ребека е в четвъртодивизионния Карпенедоло, а Фабио Тинаци ще играе за Спортинг Терни от Серия Д на Италия.