Големите имена от миналото на Ботев Петър Зехтински и Трифон Пачев, както и откривателят на Христо Стоичков - Огнян Атанасов, ще връчат наградите на детския футболен турнир "Рефан Къп", който се провежда в Пловдив. Зехтински в момента е директор дирекция "Спорт и младежки дейности" на Община Пловдив.

Осем отбора се включиха в супеинтересни и драматични битки на терените на Футболна академия Пловдив в жк Тракия. Днес се изиграха полуфиналите и така децата утре ще спорят за местата в крайното класиране.

Ботев и Черноморец Бургас ще спорят за Купа "Рефан" на финала, който започва от 12.00 часа. Час по-рано от 11.00 ще спорят за третото място Локомотив Пловдив и ВЕЛД Пловдив, които днес отстъпиха на полуфиналите.

В първата среща Ботев се наложи с 1:0 над връстниците си от Локомотив, но и двата отбора се понравиха с отличната си игра. В другата среща Черноморец (Бургас) се разправи с ВЕЛД с 4:1, въпреки че допусна първи гол.

Бившият треньор на Лудогорец Георги Дерменджиев изгледа мачовете, а втората полуфинална среща проследи с особен интерес, тъй като синът му играе за ВЕЛД.

От 9.00 часа е срещата за 7-о място между Хебър и Спартак Пловдив. От 10.00 часа за 5-ата позиция ще спорят ФА Пловдив и Добруджа. В директен двубой ФА Пловдив отнесе Спартак с 4:1 и спечели правото да спори с добруджанци за 5-ото място.